Истинско приключения трябваше да преживеят националите на Белгия след пристигането си в хърватската столица Загреб. „Червените дяволи” гостуват на Хърватия в световна квалификация този петък и при спечелване на една точка ще си осигурят класиране за световното първенство в Бразилия следващото лято.

Шофьорът на автобуса, който трябвало да закара белгийците до хотела им в Загреб, бил хваната да кара пиян. На път за летището той предизвикал малка катастрофа и се опитал да избяга. Полицаите го подложили на алкохолен тест, който се оказал положителен. Така шофьорът, който е служител на Хърватския футболен съюз, бил задържан.

Близо четвърт час по-късно шофьорът на автобуса, който трябвало да вози белгийските журналисти, получил заповед да превози футболистите до хотела им. Час по-късно и представителите на медиите били превозени от нов шофьор.

Иначе стотици привърженици изпратиха белгийския национален тим за Хърватия. "Червенитя дяволи" не са играли на световно първенство от 2002 година в Южна Корея и Япония.