Една от звездите на Гранада Дани Бенитес е дал положителен допинг тест, доказващ употребата на кокаин, обявиха от Испанската антидопингова агенция. Това е първият случай на допинг в Примера дивисион от 10 години насам.

Положителната проба е била дадена на 16 февруари след андалуското дерби между Гранда и Бетис. Тогава Бенитес влезе като резерва след час игра и 19 минути по-късно бе изгонен с червен картон, но въпреки това Гранада спечели срещата с 1:0.

26-годишният полузащитник не бе включен в групата на андалусци за домакинството срещу Леванте (0:2) миналия уикенд, след като още през миналата седмица вестник „Ас” разтръби информацията за допинга. От Гранада обявиха, че освободят веднага Бенитес при официално потвърждение случая.

Бенитес направи неприятно впечатление преди почти две години, когато в мач срещу Реал (Мадрид) замери съдията на мача с пластмасова бутилка. Футболистът е собственост на италианския Удинезе, но е преотстъпен под наем в Гранада от 2009 година насам.

Последният случай на допинг в Испания бе на Евертон Джованела от Селта през 2004 година, когато спряха състезателните права на футболиста за срок от 2 години. През 2002 година пък Карлос Гурпеги от Атлетик (Билбао) бе хванат с допинг, след като даде положителен тест за веществото нандролон.