Голмайсторът на Ювентус Кристиано Роналдо се е сбогувал със съотборниците и ще продължи кариерата си в друг клуб, сензационно обяви вестник "Il Messagero".

Въпреки че договорът на португалеца с „бианконерите“ е до лятото на 2022 година, той е пожелал да напусне сега.  

В същото време авторитетното издание Gazzetta dello Sport информира, че агентът на португалската звезда Жорже Мендес вече води разговори с ПСЖ. Бившите тимове на 36-годишния нападател Манчестър Юнайтед и Спортинг (Лисабон), който спечели титлата в Португалия, също са заинтересовани.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Роналдо записа добър сезон и стана голмайстор на Серия „А“ с 29 попадения, но „старата госпожа“ завърши на четвърта позиция и едва в последния кръг си извоюва участие в Шампионската лига.

В последния и решителен мач в Болоня (4:1 за Ювентус) обаче Роналдо не игра, а заради слабия сезон треньорът Андреа Пирло бе освободен и на негово място пристигна Масимилиано Алегри, който водеше тима от 2014 до 2019 година. Според италианските медии именно Алегри е посъветвал босовете на клуба Роналдо да бъде продаден.

Междувременно самият Роналдо използва една от социалните мрежи, за да благодари на Андреа Пирло за съвместната им работа при "бианконерите". Както е известно треньорът бе уволнен след слабия сезон на "старата госпожа", като на мястото му се завърна Масимилиано Алегри.

Роналдо се присъедини към своите колеги Джанлуиджи Буфон, Пауло Дибала, Алваро Мората и Леонардо Бонучи, които също благодариха на Пирло.

Португалецът качи обща снимка с бившия халф, като написа: "Благодаря, Маестро. За мен бе чест да ми бъдеш треньор".