Мениджърът на Куинс Парк Рейнджърс Марк Хюз ще получи бонус от 1 милиона паунда, ако успее да спаси тима си от изпадане, пише „Дейли Мейл“.

За целта КПР трябва да вземе поне точка при гостуването си на кандидат-шампиона Манчестър Сити. Двубоят е в неделя от 17:00 часа, когато се играят всички срещи от последния кръг на Висшата лига.

Тимът на Хюз може да запази мястото си в елита и при загуба от Сити, но за целта лондончаните трябва да стискат палци Болтън да не победи като домакин Сток Сити.

Интересно е, че Хюз има допирателни и с двата отбора, борещи се за титлата, а на практика до голяма степен от него зависи кой ще стане шампион на Англия. Докато "гражданите" играят с тима му, "червените дяволи" гостуват на Съндърланд. Както е известно, Сити и Юнайтед имат по 86 точки, но селекцията на Роберто Манчини е с по-добра голова разлика (+8) и почти сигурно ще грабне първата си титла от 44 години насам.

Като футболист Марк Хюз играе 13 години за Манчестър Юнайтед, като 7 от тях бяха под ръководството на Сър Алекс Фъргюсън. Вече като мениджър, уелсецът беше начело на градския съперник - Манчестър Сити (през сезон 2008/09), но се предполага, че симпатиите му към отбора на Фъргюсън са по-големи.

Междувременно стана ясно, че Карлос Тевес ще получи медал, ако "гражданите" спечелят титлата. Аржентинецът трябва да има 10 мача, за да бъде награден с отличието. Той обаче вече е с 12 и се очаква срещу КПР да запише 13-ото си участие този сезон във Висшата лига.

АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА