Борусия (Дортмунд) записа втора грешна стъпка в Първа бундеслига. "Жълто-черните" паднаха при визитата си на Унион (Берлин) с 1:2 в мач от 6-ия кръг и остават далеч зад лидерите в класирането Байерн и Лайпциг. 


На мача на стадион "Старото лесничейство" обаче се случи нещо крайно любопитно. Историята на деня не е поражението на Борусия, а тази на Кевин Фогт, който сложи край на най-дългата суша между два гола в историята на германското първенство от полеви играч. Защитникът на Унион се разписа в Бундеслигата след 275 мача иблизо 10 години пауза. 

Фогт реализира дузпа в 26-ата минута, това беше негов първи гол от 18 октомври 2014 година насам. Куриозното е, че и тогава той вкара във вратата на Борусия Д, но с екипа на Кьолн.

Йорбе Вертесен удвои аванса на Унион секунди преди почивката. Юлиан Риерсон намали изоставането на Борусия в 62-ата.

Унион е на шеста позиция в подреждането 11 точки, пред Борусия Дормунд, който е с точка по-малко.


Шампионът Байер (Леверкузен) изненадващо се спъна срещу новака Холщайн (Кил) - 2:2, и то у дома.
"Аспирините" поведоха с 2:0 още до 8-ата минута след попадения на Виктор Бонифейс и ЙОнас Хофман, а в 26-ата гол на Бонифейс беше отменен заради засада след намеса на системата за видеоарбитраж (ВАР).

Гостите обаче успяха да изравнят. Макс Гешвил върна един гол в петата минута на добавеното време на първото полувреме, след като засече с глава центриране от корнер на Люис Холтби. Ян-Фите Арп в 69-ата от дузпа беше точен за 2:2.

Байер Леверкузен заема пета позиция в класиране с актив от 11 точки, а Холщайн Кил се намира на предпоследното 17-о място с 2.


Волфбург спечели гостуването си на Бохум с 3:1, а с попадение на Рицу Доан Фрайбург победи Вердер (Бремен).

По-късно днес Санкт Паули е домакин на Майнц 05, а утре Байерн Мюнхен гостува на Анйхтрахт Франкфурт.