Джорджо Киелини вероятно е най-известният италиански национал през 2014 г. На световното първенство в Бразилия той стана жертва на захапката на Луис Суарес по време на мача между „адзурите“ и Уругвай, а на 10 октомври вкара два гола и си отбеляза автогол при победата на Италия с 2:1 над Азербайджан в квалификация за Евро 2016.
 
Така Киелини стана първият футболист, вкарал попадения в противниковата и собствената си врата в евроквалификация за последните 15 години. Последният правил това беше Фернандо Йеро, който на 4 септември 1999 г. във Виена направи автогол и вкара попадение за Испания при победата с 3:1 над Австрия.
 
„Аз направих всичко в мача – доброто и лошото. При автогола топката дойде незнайно откъде, не успях да реагирам. Щеше да бъде ужасно, ако бяхме завършили наравно, но рискувахме в предни позиции и това се оказа печелившо“, заяви Киелини.
 
В световния футбол не са малко случаите, в които един футболист си вкарва автогол и бележи две попадения в един мач. Вероятно последният много известен такъв случай беше преди две години, когато Уейн Рууни първи вкара във вратата на Манчестър Юнайтед, а след това се разписа два пъти срещу Сток Сити за победата на „червените дяволи“ с 4:2.
 
Вероятно уникален е случаят с бившия играч на Астън Вила Крис Никъл, който на 20 март 1976 г. става главният герой на мача между „виланите“ и Лестър. Той става автор и на четирите гола за равенството 2:2. Никъл два пъти дава аванс на „лисиците“ и два пъти изравнява за Астън Вила. В годините след това той твърди, че третият му гол мача (втори за Лестър) е най-красивият в цялата му кариера – разписва се с глава, плонжирайки напред.
 
Що се отнася до реализиране на голове и автоголове в един мач, вероятно недостижим е защитникът на Майнц Николче Новески. Македонецът е № 1 в историята на Бундеслигата по автоголове – цели шест! На 14 май 2005 г. той вкарва гол и автогол при победата на тима си с 3:2 над Кайзерслаутерн. Неговото уникално постижение е поставено половин година по-късно, на 19 ноември 2005 г. Тогава в началото на мача срещу Айнтрахт (Франкфурт) си вкарва два автогола в рамките на 137 секунди. В 70-ата минута вкарва и в правилната врата, а в последната минута на мача Майнц стига до равенството 2:2 с гол на Петер Руман. След края на мача Новески е лаконичен пред медиите: „Това е първият хеттрик в кариерата ми“.
 
Особено впечатляващ е случаят с холандския нападател Ари ван Лент, който на 9 май 1997 г. сътворява истинска сензация при победата на Вердер с 3:2 над Кьолн. Ван Лент си вкарва автогол в 9-ата минута и дава аванс на „козлите“, но между 30-ата и 34-ата минути вкарва два гола (един от дузпа), за да обърне резултата в полза на тима си. Две минути преди почивката Тони Полстер изравнява за Кьолн. Ван Лент обаче не е приключил и минута преди края бележи победен гол за Вердер. Той е единственият футболист в историята на Бундеслигата, вкарал в един мач хеттрик и автогол.