Най-резултатният германец в Бундеслигата Щефан Кислинг, с 16 гола за Леверкузен този сезон, коментира факта, че за пореден път не получи повиквателна за националния отбор на Германия за предстоящите световни квалификации с Казахстан – на 22 март в Астана и на 26 март в Нюрнберг.

29-годишният нападател вече се е примирил с факта, че повече няма да играе за Бундестима, докато селекционер е Йоахим Льов.

„От изказванията му и начина, по който ги направи, не бива да имам големи надежди. За мен е напълно в реда на нещата, че тази тема вече е приключена”, заяви Кислинг, който обаче не се отказва твърдо от националния отбор.

„Защо да се отказвам от националния отбор. Във футбола всичко може да се промени много бързо. Аз обаче не виждам големи шансове при него, затова за мен всичко е наред”, допълни нападателят.

Самият Йоахим Льов оправда решението си да не повика Кислинг така: „Кислинг играе добре в първенството, но на международната сцена въздухът е различен”.

Щефан Кислинг има 6 мача за Бундестима, като за последно игра при успеха над Малта (3:0) в контрола през май 2010 година.