ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Китайските спортни власти взеха решение да отменят планираните за месец март контролни срещи ва Аржентина срещу Нигерия (в Ханжоу) и срещу Кот д`Ивоар (в Пекин). Причината за тази позиция е голямата футболна звезда Лионел Меси.

Преди седмица Интер Маями спечели с 4:1 приятелски мач срещу представителния отбор на Хонконг (специален административен район на Китай). 36-годишният техничар обаче не взе участие в двубоя, което разочарова присъстващите 40 000 зрители на трибуните. Те бяха платил по 640долара за билет, за да може да гледат аржентинската суперзвезда.

След края на мача феновете по трибуните яростно показаха недоволството си. Те считат, че са били излъгани в надеждите си да видят Меси в игра и скандираха "Искаме Меси" и „Върнете ни парите“.

Впоследствие 1093 жалби срещу седемкратния носител на „Златната топка“ бяха подадени в Комитета на потребителите на Хонконг. Те са завели искове за компенсации, чийто общ размер надхвърля 1,14 милиона долара.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

В дните след мача фирмата „Tatler Asia”, която организира двубоя, обяви, че ще върне 50% от стойността на билетите на зрителите по трибуните.

„Когато разбрахме, че Лео Меси няма да играе, помолихме собствениците и треньорите на Интер Маями да го накарат да застане пред зрителите и да обясни причината да не вземе участие в мача. Меси не го направи. Вместо това три дни по-късно (на 7 февруари), заедно с Луис Суарес, той игра по време на мач в Япония срещу Висел Кобе (3:4 след дузпи). За нас това е пореден шамар в лицето“, обявиха от компанията в официално изявление.

Треньорът на американския тим Тата Мартино опита да замаже гафа, твърдейки че отсъствието на Лионел Меси от игра е било продиктувано от контузия.

В резултат на това спортните власти в Китай взеха решение да отменят контролите на Аржентина на китайска територия.

„След последните събития и създалото се недоволство сред феновете, взехме решение да отменим планираните мачове на световния шампион Аржентина, които трябваше да се проведат в нашата страна през месец март“, обявиха властите.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!