Бившият треньор на Светослав Тодоров в Портсмут Ален Перен беше уволнен като селекционер на националния отбор на Китай. 59-годишният специалист стана жертва на слабите резултати на тима в световните квалификации.

Агенция „Сина Спорт“ и „Чайна Рейдио Интернешънъл“ обявиха, че шефовете на китайската федерация са се срещнали с французина в четвъртък и са го освободили два мача преди края на квалификациите за Мондиал 2018 и Купата на Азия.

Китай е на трето място в Група „С“ от квалификациите в Азия, а през март предстоят два домакински мача срещу Малдивите и Катар. Катарците вече си гарантираха първото място в групата и се класираха за третия кръг на световните квалификации в Азия, докато Китай се бори да заеме едно от най-добрите втори места, които осигуряват класиране напред.

Ален Перен, който води Портсмут през 2005 г., има опит предимно с отбори от Франция и Азия. Той пое националния отбор на Китай през месец февруари 2014 г. Французинът обаче изпадна в немилост, след като тимът му направи две нулеви равенства срещу Хонконг.