Различни клонове на китайската мафия, занимаващи се със спортни залози, са заподозрени за уреждане на мач от Примера дивисион. Става въпрос за сблъсък между Леванте и Депортиво (Ла Коруня), разследван от испанските власти. Срещата завършва с успех 4:0 за гостите от Ла Коруня, които водят с 3:0 още на почивката.

Според изданието “Ел Конфиденсиал” футболисти с минало в испанския и китайския футбол са били натоварени със задачата да влязат в контакт с играчи на Леванте и да ги убедят да допринесат за резултата 0:3 на почивката срещу борещия се за оцеляване Ла Коруня.

Букмейкърите алармирали на полицията за необичайно високите залози за такова развитие на мача. Разследването вече се води от звеното за борба с корупцията на испанската прокуратура.

Трима от посочените четирима замесени футболисти бяха извадени от титулярния състав и не обличат екипа на Леванте – капитанът Серхио Байестерос, Хуанлу и вратарят Густаво Мунуа. Четвъртият е Хуанфран, който лекува контузия и не е отделен от съотборниците си.