Китайският производител на електроника Ледус купи само за 7 милиона евро един от най-старите френски клубове Сошо, записал рекордни 66 сезона в елита, съобщават медиите в страната. Това е един от клубовете, които създават френската Първа дивизия през 1932 година. Останалите са Олимпик (Марсилия), Монпелие, Рен и Ница.

Специализираната в производство на LED лампи компания, чието седалище е в Хонконг, придобива 100% процента от акциите на втородивизионния в момента клуб от автомобилния производител Пежо.

Клубът от град Монбелиар е основан през 1928 година от компанията Пежо и има спечелени две шампионски титли на Франция (1935 и 1938 година), две купи на страната (1937 и 2007 година) и една Купа на Лигата (2004 година). Сошо е достигал и полуфинал в УЕФА Къп през сезон 1980/81, когато отпада от холандския АЗ Алкмаар.

Отборът е популярен във Франция с академията си, от която са излезли Жоел Батс, Яник Стопира, Бернар Женжини, Ел-Хаджи Диуф, Пиер-Ален Фро, Беноа Педрети, Жереми Менез, Мевлют Ердинч и др.