Германският Вердер за пореден път си върна в състава перуанския национал Клаудио Писаро, който бе привлечен с тригодишен договор от Челси, съобщиха от клуба от Бремен. Контрактът до 2012 г. има опция за удължаването му за още един сезон.

Писаро бе под наем във Вердер през миналия сезон и помогна на "зелено-белите" да спечелят купата на Германия и да играят на финала за купата на УЕФА. Това бе вторият му престой на "Везерщадион", след като бе защитавал цветовете на тима в периода 1999-2001 г.

Нападателят формира неудържимо партньорство в с бразилския халф Диего през миналия сезон, когато реализира 17 гола за 26 мача в Бундеслигата. Сега той ще трябва да създаде подобен дует с германския национал Месут Йозил, след като Диего бе продаден на Ювентус.

През 2007 г. Писаро премина в Челси със свободен трансфер от Байерн, но вкара само две попадения за 31 мача в първия си сезон във Висшата лига. През този сезон той така и не игра за лондончани под ръководството на новия мениджър Карло Анчелоти./БЛИЦ