Бившият германски национал, а после и треньор на страната си Юрген Клинсман все още не може да преглътне загубата от България преди 16 години.

През 1994 година на световното първенство в САЩ българският тим отстрани световния шампион Германия след победа с 2:1 на четвъртфинала. Немците поведоха, но после ги посякохме чрез Камата Стоичков и Данчо Лечков.
 
„Честно казано и до днес ме е ужасно яд, когато се сещам за Мондиала през 1994 година. Тогава можеше да станем световни шампиони, дори трябваше да станем. А накрая сами се провалихме. Заради недисциплинираност. Българите се възползваха от това и ни елиминираха”, споделя сега Клинсман пред списание WM 2010.
По-малко от година по-късно той преживя нов кошмар срещу нашите – загуба в европейска квалификация. В София Бундестимът поведе с 2:0, но националите направиха нов обрат до крайното 3:2.
 
Юрген беше начело на германския отбор по време на последното световно първенство, където стигна само до третото място.
„Германия е сред фаворитите, но според мен най-големи шансове имат Испания и Бразилия. Шампион ще стане не най-силния, а този, който най-добре устои на очакваните трудности. Да не забравяме и че досега европейски отбор не е ставал пръв когато турнира на друг континент”.
 
Клинсман е доволен, че Мондиалът ще се състои в Африка.
 
„За мен това е повече от турнир, където ще се определи най-добрият отбор на планетата. Надявам се първенството да даде силен импулс за развитие на ЮАР и на целия континент. За мен бе велик момент да срещна Нелсън Мандела преди години”, завърши Клинси.