Ню Йорк Рейнджърс разгроми Ню Джърси с 6:1 в мач от Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Победата приближи Рейнджърс към целта тимът да си осигури домакинско предимство в плейофите. Рик Неш вкара 42-ия си гол, а вратарят Хенрик Лундквист спаси 35 удара за третия пореден успех на нюйоркчани.

Кълъмбъс записа клубен рекорд с девета поредна победа, след като надделя над Питсбърг с 5:3. Ник Фолино вкара три гола, с което регистрира първия хеттрик в кариерата си след 541 мача в НХЛ. Брендън Дубински асистира и за трите гола на Фолино, а Мат Калвърт и Скот Хартнел отбелязаха другите два гола за успеха на Кълъмбъс. Сидни Кросби, Брендън Сутер и Бен Лавджой се разписаха за "пингвините", които имат едва три победи в последните 11 мача и все още не са си гарантирали място в плейофите.

Кайл Турис вкара в продължението за победата на Отава над Вашингтон с 4:3. Турис вкара между краката на вратаря на Вашингтон в 3:14 минута на продължението за успеха на "сенаторите".

Уинипег запази шансове за плейофите след победа над Ванкувър с 5:4. Ли Стемпняк вкара два гола, а Матю Перо се отличи с три асистенции.

Вратарят Ярослав Халак спаси 21 удара и записа шести мач без допуснат гол при победата на Ню Йорк Айлендърс с 3:0 срещу Бъфало. Кайл Окпосо, Брок Нелсън и Николай Кулемин вкараха за Айлендърс.

Детройт победи Минесота с 3:2 като гост след изпълнение на дузпи. Дарън Хелм вкара при осмия кръг при наказателните удари, като първоначално попадение не бе зачетено, но видеоповторенията показаха, че шайбата е преминала голлинията. Густав Никвист и Райли Шиън вкара голове и в редовното време, и при дузпите, докато вратарят Джими Хауърд спаси 22 удара за Детройт. Детройт остава с равни точки с Бостън на третото място в Атлантическата дивизия.