Треньорът на шампионите на Германия Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп разкри колко важна роля за успеха на клуба е изиграла работата с младите таланти. Той не пропусна да се заяде и с големия конкурент Байерн, който според него развалят младите таланти.

„Ние сме отдадени на това да включваме млади играчи в първия и втория тим. Така никога не губим фокус върху бъдещите си нужди. Мирослав Клозе, Марио Гомес – кой е следващият? Юлиан Шийбер със сигурност е кандидат за идните години. През миналия сезон вкара 7 гола, като два от тях бяха срещу нас“, заяви Клоп.

„Президентът на Байерн Ули Хьонес преди време искаше да подпише с Илкай Гюндоган. Той си мислеше, че Илкай може да се развие толкова добре при тях, както го стори тук. В Мюнхен обаче той вече щеше да е свършил за футбола.“, заяде се с врага Клоп.

Борусия (Дортмунд) имаше четирима играчи в „бундестима“ на Евро 2012, включително и новото попълнение Марко Ройс. Юлиан Шийбер, Леонардо Битенкорт и Оливер Кирх пък вече също са част от Борусия, което увеличи „германския контингент“ в отбора до 73 процента.