Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп очаквано бе щастлив след победата с 3:1 над шампиона Манчестър Сити в голямото дерби от 12-ия кръг на Висша луга и заяви, че привидно е бил спокоен край страничната линия.

„Фантастичен ден за мен, без съмнение, интензивността на мача беше невероятна. За нас не е необичайно да играем такива мачове. Сити контролираха срещата, те са изключителен отбор, много добър. Но ние вкарахме невероятни, фантастични голове. Преди мача си говорихме, че може да се наложи да завършваме атаките с удари извън наказателното поле, но Фабиньо направи нещо невероятно. Няма засада при втория гол, всичко е ясно, но ние направихме всичко, което можем срещу много силен отбор. Ние трябва да поздравим Сити, защото те се оказаха с тежка ситуация, но Стърлинг имаше едно положение. Стърлинг е много бърз. Имат страхотни играчи. Момчетата ни обаче бяха много фокусирани в мача. Това е начинът, по който ние можем да победим Сити”, коментира Клоп след мача на „Анфийлд“.

„Трудно можех да бъда спокоен, просто чаках да видя решението след головете. Не мисля, че съм бил по-спокоен. От нашата позиция ние очакваме преразглеждане на всяка една ситуация. Мисля, че беше ясно, че двубоят ще бъде гледан от много хора. И двата отбора искаха да контролират мача. Това не е най-хубавият начин да контролираме нещата, но това е нашият начин да ги вършим”, добави германският специалист.