Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори преди мача срещу Брайтън тази събота и обяви, че има проблем с окомплектоването на състава си заради контузията на бразилеца Фабиньо. Германецът призна, че има отбори, които тичат повече от неговия.

„Играем с Брайтън, който е отбор с невероятни достойнства. Те играят страхотен футбол, владеят топката и мисля, че са седмият отбор в класацията за контрола върху топката. Срещу Манчестър Сити имаха 48%, така че играят добър футбол. Имат техния план, а ние ги уважаваме. Греъм Потър върши чудесна работа там. Те имаха цяла седмица да се подготвят, докато ние играхме интензивен мач с Наполи. Вярвам, че ще дойдат тук и ще искат да вземат точки. На 100% дори съм сигурен в това, а ние трябва да сме готови”, сподели Юрген Клоп.

„Новините около Фабиньо са лоши. Сигурен съм, че няма да играе в мачовете по Коледа, а това бе големият ми проблем в мача с Наполи. Трябва да намерим решение на тази си грижа”, призна германецът.

„Ако погледнем числата, Ливърпул не е най-интензивният отбор в лигата. Има отбори, които тичат повече от нас. Истина е, че в големите интензивни периоди, както и при спринтовете, сме на високо място в подреждането. Но за пример Брайтън, отборът им тича повече от нас. Има отбори, които искат да контролират топката, а те са от този тип клубове. Най-важното е, че ние не мислим за тези числа”, завърши Клоп.