Треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп помолил боса на клуба Ханс-Йоахим Вацке да го освободи след края на сезона и да прекрати преждевременно изтичащия му през лятото на 2018 година договор. Това би била най-голямата сензация на годината в Бундеслигата, отбелязва немският таблоид „Билд”.

47-годишният наставник на "жълто-черните" се чувствал изтощен след седем години начело на отбор и 3 спечелени трофея (2 шампионски титли и една Купа на Германия). Клоп искал да си вземе почивка, а след това може би да помисли за оферти от английската Висша лига. Други причини за решението на Клоп са слабото представяне на тима този сезон и разногласията напоследък с боса Вацке и генералния мениджър Михаел Цорк.

Шефовете на Борусия (Дортмунд) са готови с решение при евентуално напускане на Клоп и ще се пробват да привлекат за негов заместник бившия наставник на Майнц Томас Тухел, който доскоро бе свързван и с Хамбургер, поет вече от Бруно Лабадия.

Тухел върви по стъпките на Клоп, който също бе начело на Майнц от 2001 до 2008 година. След това за една година Йорн Андерсен пое Майнц, след което пристигна Тухел, водил тима от 2009 до 2014 година.