Треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп взе мерки срещу шпионите на противниците в Бундеслигата и Шампионската лига и нареди да се засадят 9 дървета, които да закрият видимостта към тренировъчното игрище на вестфалци.

Скаути на различни отбори досега висяха по цял ден на висок 7 метра хълм, за да могат наблюдават дори закритите занимания на „жълто-черните” на клубната им база в Дортмунд-Бракел. След засаждането на въпросните 9 дървета видимостта към тренировъчното игрище би трябвало да бъде максимално ограничена.

„Не може да бъде. Ние сме единственият отбор в Бундеслигата, чийто заключителни тренировки могат да се наблюдават и така да се знае кои ще бъдат титуляри”, сподели Клоп пред „Билд”. Той няма нищо против заниманията да се наблюдават от репортери и фенове, но в последно време все повече скаути на други клубове също се възползвали от това.

За в бъдеще шпионажът от другите клубове би трябвало да бъде прекратен, тъй като от Дортмунд са отправили запитване към собственика на земята за подравняване на хълмчето. Клубът ще се опита и да закупи парчето земя, за да реши сам този проблем.