Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обеща на феновете, че той и футболистите ще направят всичко възможно по силите си за спечелване на титлата във Висшата лига и Шампионската лига. Това обаче според германеца до голяма степен зависи и от съдбата. Мърсисайдци разбиха у дома изпадналия Хъдърсфийлд с 5:0 в последния си мач и изостават на точка от лидера Манчестър Сити, а в турнира на богатите срещат Барселона на полуфинал.

"Намираме се в много добра ситуация, щом вечер си лягам и си мисля за футбол. Събуждам се с точен състав в главата ми или с определен човек с определени функции. Истина е. Това не винаги е добре. Добре е сега, защото всички мисли са положителни. Когато спечелиш предния мач, ти можеш да си представяш победата и в следващия. Ако си загубил, става по-сложно. Нашият живот е такъв постоянно. Преди няколко седмици ме попитаха дали се наслаждавам на серията ни и аз отговорих, че това е просто нашата работа. Но ми харесва как моят отбор се справя с всяка една ситуация. Гордея се с момчетата", сподели германецът пред Premier League Productions.

"Мисля, че от чужда гледна точка изглежда сложно това, което футболистите ни правят - оправдават очакванията мач след мач. Това е страхотно, а останалото е просто съдба. Не знаем какво ще се случи. Трябва да покажем всичко най-добро от нас и чак тогава ще видим докъде ще ни отведе това", добави Юрген Клоп.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ