Бившият треньор на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп отговори на въпрос какво се случва с Ливърпул, след като според английските медии е фаворит за нов мениджър на мърсисайдци. Ръководството на „червените” уволни Брендън Роджърс след равенството 1:1 с градския съперник Евертън в мърсисайдското дерби и усилено търси наследник на специалиста от Северна Ирландия.

„Нямам какво да кажа. Нито горещо, нито студено. Сега се прибирам у дома”, заяви Клоп пред репортер на „Билд” след среща на Съюза на германските футболни преподаватели (BDFL) в Леверкузен.

48-годишният специалист не е единственият кандидат за мениджър на десетия във временното класиране на английската Висша лига. Бившият треньор на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти също е сред спряганите имена и дори вече е в Лондон, но въпреки това феновете на мърсисайдци биха искали Клоп да поеме тима. Британските букмейкъри също фаворизират германеца пред италианския специалист, който има опит във Висшата лига като мениджър на Челси в периода 2009 – 2011 година.

Според последните информации Клоп е поставил условие на ръководството на Ливърпул да има последна дума за всички трансфери в отбора и да определя политиката в това отношение. Клоп е заявил, че ще се вслушва в съветите и препоръките на шефовете, но той трябва да има последната дума, каквато привилегия нямаше Брендън Роджърс. Само при това положение германецът би се съгласил да поеме тима.