Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се изказа гневно срещу бившия германски национал Мемет Шол. Повод за това беше критика на легендата на Байерн срещу новия треньор на Борусия (Дортмунд) Един Терзич. Шол счита, че новият наставник на „жълто-черните“ лошо анализира мачовете.

„Какви основания има Шол да критикува работата на треньорите. Това е все едно аз да коментирам автомобилостроенето, от което нямам никакво понятие. Мемет явно е открил като свое призвание критиката към младите германки треньори. Не обичам да коментирам такива теми, но той постоянно говори за хора, които не познава. Шол се опита да бъде треньор, но резултатите му бяха лоши. Сега говори така, все едно има огромен опит. Твърди, че повече не желае да слуша анализите на Терзич, а Един е говорил само един път, откакто стана треньор на Борусия“, заяви мениджърът на Ливърпул.

Юрген Клоп познава Терзич от съвместната им работа в Борусия (Дортмунд). Тогава Един е начело на школата на „жълто-черните“ и помага на Клоп в първия отбор. Както е известно, Един Терзич пое Борусия на 14 декември, когато замени уволнения Люсиен Фавър.

50-годишният Мемет Шол е осемкратен шампион на Германия с Байерн. С баварците е печелил Шампионската лига и Купата на УЕФА. Има 36 мача за националния отбор на Германия, с който става европейски шампион през 1996 г. През 1996 г., когато с Байерн печели Купата на УЕФА, Шол е съотборник с Емил Костадинов, който път години след това играе с Юрген Клоп в Майнц.