Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали холандския национал Ариен Робен и го посочи за пример като играч, който не се влия от писанията и коментарите за него. За 50-годишният специалист е важно играчите да се развиват и да се освободят от външните фактори, които може да им влияят.

„Аз задавам посоката заедно с моя щаб. Какъв смисъл има да се слушат хора, които не са въвлечени в цели процес? Ще назова като пример Ариен Робен. Той не се вълнува какво казва или мисли целият свят за него”, сподели Клоп пред Goal.com.

„Веднъж той пропуска да подаде и всички плещят: Как така той шутира топката там? Следващият път той отново не подава и праща топката във вратата. Тогава всички казва: О, да. Добра идея да стреля от там. На Робен му е все тая. Той знае как отборът се възползва от неговите способности. Правилото е: По-добре е, когато 11 играчи правят нещо объркано заедно, отколкото всеки са си прави каквото си поиска”, допълва германският специалист.

За Клоп е важно играчите му да знаят, че само неговата критика е от значение. „Не защото аз съм този, който знае всичко, а защото съм онзи, когото всички трябва да слушат”, завършва Клоп, който има и един лош спомен с посочения за пример Робен. На финала в Шампионската лига през 2013 година холандецът вкарва срещу Борусия (Дортмунд) в края на мача победния гол за 2:1 и Байерн печели трофея на „Уембли”.