Треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп поглежда с гордост към изминалите години с вестфалци. Заради успехите си с този тим 46-годишният специалист можеше да премине в редица други клубове, но той предпочете да остане в Дортмунд. Клоп не възнамерява да прави за бъдеще големи трансфери, а да намира решение на проблемите на терена.

„През последните три години постигнахме нещо, което преди това в световния футбол отдавна не се беше случвало. Изградихме водещ европейски отбор от нищото. Половината свят се опитва да играе като нас, откакто бяхме толкова успешни. Това е факт”, сподели Клоп пред „Кикер”.

Според наставника на вестфалци отборът не е фукционирал по желания от него начин в първия полусезон в Бундеслигата заради множеството контузени футболисти.

„Моят треньорски щаб и аз можехме да отидем навсякъде. Това тук в Дортмунд обаче нашата задача. Изпитвам голяма отговорност за това, което се случва тук”, допълва 46-годишният специалист, който преди зимната пауза удължи договора си с клуба до лятото на 2018 година.