Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира жребия за четвъртфиналите в Шампионска лига, който отреди на мърсисайдци да срещнат португалския гранд Бенфика.

„Гледаме напред към този мач. Това е четвъртфинал, така че ще е трудно. Бенфика се справи много добре срещу Аякс и сега това е ситуацията. Знам хората, които казват, че ние сме фаворити или такива неща, но това е първата грешка, която можем да направим. Прекалено дълго сме във футбола, за да правим такива грешки", сподели Юрген Клоп.

"Не мисля, че съм играл някога мач там, но Лисабон е чудесен град. Прекарах последната си седмица там на ваканция преди да поема Ливърпул и да получа обаждане от Майк Гордън в този град. Имам добри спомени. Седях на кафе, получих обаждането и взех решението да поема Ливърпул в Лисабон. В щаба ми този мач може да се усети като дерби, тъй като генерално в отбора имаме треньори, които имат минало с Порто. Това е чудесно и нямам търпение за срещата. Добре е, че вторият мач сме домакини, но това зависи от резултата в първата среща. Не исках единствено да се падаме с английски отбор. Не само заради качеството на първенството, но играем прекалено често с тях през сезона и е хубаво, когато срещнеш отбор от друго първенство в Европа“, добави германският специалист.