Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп поздрави и подкрепи легендата на клуба Стивън Джерард, който бе назначен за треньор на шотландския гранд Рейнджърс с договор за четири сезона. Това е първо назначение за бившия халф в професионалния футбол, след като до момента той бе треньор само в школата на мърсисайдци и работеше с юношите им до 18 години.

„Сигурен съм, че Стиви не е сбъркал, ако е сметнал, че сега е точният момент. Рейнджърс е голям клуб, който в момента изпитва трудности, но е в доста добро състояние в сравнение с няколко години назад. Може би те са подходящ избор, би било хубаво, ако се приближат до Селтик. Сигурен съм, че феновете на Селтик не си мислят: „Слава Богу, че е Стивън Джерард”. Те по-скоро си казват: „Уау, Стивън Джерард”. Това винаги е знак”, сподели Клоп пред официалния сайт на мърсисайдци.

„Стиви бе един от най-добрите халфове за всички времена. Сега иска да бъде треньор. Той има страстта и знанията за футбол. Останалото е процес на учене. Джерард научи много през последната година и наистина се радвам, че той получи този шанс”, каза още германският специалист.