Треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп изненадващо обяви, че наближава времето за раздяла с голямата звезда на тима Роберт Левандовски. Договорът на полския нападател изтича през лятото на 2014 година, а специалистът не е убеден, че ще се стигне до подновяването му.

“За съжаление времето за раздяла с Роберт наближава. Имаме договор за още един сезон, но се съмнявам, че ще успеем да го задържим след това. Той е уникален футболист. Може би е в топ 5 на най-желаните нападатели и ще го разбере в мига, в който реши да смени клуба си”, коментира Клоп.

Още през лятото се заговори, че има сериозен интерес към Левандовски от страна на Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка Червените дяволи взеха Робин Ван Перси и Шинджи Кагава вместо него.

Същевременно Клоп обяви, че голямата цел пред тима му е силно представяне в Шампионската лига.

“Това е турнирът, от който искаме да извлечем максимума. В Бундеслигата мисля, че изостанахме твърде много зад Байерн. Съперникът ни е отбор с богата резервна скамейка. Юп Хайнкес може да смени 8 от титулярите си и това да не даде отражение върху играта. Това прави задачата ни да ги догоним почти невъзможна”, завърши Клоп.