Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри любопитна ситуация след мача за Суперкупата на Европа, в който мърсисайдци надвиха Челси след изпълнение на дузпи. В редовното време двата тима завършиха 1:1 на „Водафон Парк“ в Истанбул, а след продълженията резултатът бе 2:2. При дузпите само Тами Абрахам пропусна последната за „сините“ и Ливърпул ликува.

„Фактически нямаме време за това, защото играем в събота отново. Трябва да намерим начин да сме готови за този мач. След 90-ата минута, когато прозвуча последният съдийски сигнал за редовното време, Франк Лампард ме попита къде и кога ще играем следващия си мач. И аз му отговорих – събота в Саутхемптън. Той каза само „О, честито““, отвърна Клоп на въпрос дали тимът ще празнува трофея и така разказа за диалога си с Лампард.

„Никой не искаше допълнително 30 минути тази вечер. Те играят в неделя срещу Лестър у дома, но пък имаха мач миналата неделя, така че нямаха предимство за този мач, но за следващия ще почиват малко повече. Но ние трябва да сме готови отново и трябва да помогнем на играчите да се възстановят, за да са готови за срещата. Те не искаха да играят толкова много, беше голяма битка тази вечер“, добави германският специалист.