Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп потвърди страхотна новина преди реванша срещу Атлетико (Мадрид) от осминафиналите на Шампионската лига утре вечер от 22:00 часа българско време на „Анфийлд“.

Капитанът на мърсисайдци Джордан Хендерсън е възстановен изцяло от контузията си и ще е на линия за важния мач. Английският национал получи травма в бедрото именно в първия мач между двата тима на „Уанда Метрополитано”, завършил 1:0 за испанския тим, а оттогава не е играл за „червените“.

В същото време Клоп призна, че титулярният вратар Алисон е аут за мача с „дюшекчиите“, както за градското дерби срещу Евертън следващия понеделник.

„Хендо е готов. Али обаче няма да бъде готов и за понеделник. Вече го казах, всеки знае, че има по-важни неща от футбола. Трябва да се намери решение. Не знам дали мачовете при закрити врата помагат. Ние имаме семейства и ще приемем всяко решение. Очаквам повече удари във вратата. В първия мач нямахме възможности, но играхме срещу Атлетико, който е един от най-добрите отбори в света в защитен план. В продължение на три седмици се подготвяхме за реванша. Футболът е просто игра. Ние сме част от обществото. Нашата роля е да играем футбол. В момента всички играчи са в добро състояние. 22-ма футболисти, които не се ръкуват са сигнал за обществото“, коментира 52-годишният германски специалист, който изрази готовност мачът да се играе пред празни трибуни заради разпространяващия се по света коронавирус.