Старши треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп няма никакво намерение да признава Байерн за фаворит преди предстоящия финал в Шампионската лига. Ексцентричният специалист даде пресконференция пред над 30 камери и над 100 журналисти от целия свят в Деня на медиите.

След като преди 2 дни такава среща организираха от Байерн, сега и Клоп говори за очакванията си за финала. "Не сме сигурни в победата, но получаваме шанс да победим в него. Ако победим, няма да сме най-добрият отбор в света, а ще сме победили най-добрият отбор в света. Ако стигнем до този успех, ще бъде като приказка. Готови сме да опитаме всичко", заяви Клоп. Той разкри, че черпи вдъхновение за финала от „Чудото от Берн“ - финалът на Световното първенство през 1954 година, когато Германия шокиращо побеждава абсолютния фаворит Унгария с 3:2, въпреки че в груповата фаза е разгромен от същия съперник с 3:8.

Участието на звездата на тима от Дортмунд Марио Гьотце все още е под въпрос. "В течение на седмицата ще направим тренировките по-интензивни. Планът е в началото на следващата седмица Марио да се върне в отборните тренировки. Тогава се надявам, че ще си остане така. И след това ще решаваме, дали е достатъчно или не", обясни Клоп.