Треньорът на германския шампин Борусия (Дортмунд) Юрген Клопе очаква с нетърпение дуела през следващия сезон с бившия наставник на Барселона и бъдещ такъв на Байерн Хосеп Гуардиола.

„Ще бъда Моуриньо за Гуардиола. Това може да се случи. При това мисля, че Пеп няма да гледа негативно на треньора на основния си конкурент. Мисля дори, че с Хосеп ще се разбираме добре, така както правя и с Моуриньо”, сподели Юрген Клоп в интервю за новия брой на немското списание „Шпорт Билд”.

Както е известно, наставникът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо постоянно нажежаваше обстановката преди всяко „Ел Класико” докато начело на Барселона бе Хосеп Гуардиола. Клоп би искал да бъде подобен голям конкурент на новия треньор на Байерн поне от спортна гледна точка.

„В Борусия искаме да бъдем неприятен съперник за Байерн през следващите години. Ако Пеп Гуардиола по време на мачовете или заради резултатите не ме харесва, няма проблем. Ние ще продължим да се подобряваме с всяка година. Тази година не, но през следващата се надяваме отново да се борим за титлата. Тогава отново ще бъдем сериозни конкуренти”, допълва наставникът на вестфалци.