Mениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че ще прояви търпение към нападателя Даниел Стъридж. Германският специалист няма да прибързва с включването му в игра, за дa може 26-годишният футболист да се възстанови от травмата в бедрото.

Както е известно, Стъридж се контузи миналия месец в мача срещу Нюкасъл. Той има едва 108 минути по терените след пристигането на Клоп. който наследи Брендън Роджърс през октомври.

"Имах подобен проблем с Илкай Гюндоган в Борусия Дортмунд, когото чакахме 15 месеца да се възстанови напълно. Но когато се върна на терена, нямаше кой да го измести от стартовите 11. Проблемът на Даниел не е в гърба, но е в бедрен мускул. Вън от съмнение, че той трябва да се възстанови напълно, за да бъде готов за футбола в Премиършип. Знаем добре, че за него не е никак лесно в момента", коментира Клоп.

Английският национал не попадна в групата за съботното гостуване на Норич, както и за полуфинала за Купата на Лигата срещу Стоук Сити идния вторник.

"Той не е с отбора в момента, но има достатъчно мачове до края на сезона. Какво точно ще стане със завръщането му и кога може да бъде чакано, ще разберем в предстоящите 10 дни", добави 48-годишният германец.