Жозе Моуриньо няма сериозни притеснения за мениджърския си пост в Челси въпреки 15-ото място във временното класиране на английската Висша лига. Днес обаче на „Стамфорд Бридж” в Лондон пристига Юрген Клоп, който няма поражение като мениджър на Ливърпул (3 равенства и една победа във всички турнири) и веднъж е спомагал за уволнение на Специалния.

Само 39 дни след убедителната победа над Борусия (Дортмунд) срещу Реал (Мадрид) с 4:1 на 24 април 2013 година в първи полуфинал в Шампионската лига Моуриньо губи работата си в „кралския” клуб. Тогава Клоп е начело на вестфалци, които елиминират „белия балет” с общ резултат 4:3, но на финала в Лондон на „Уембли” отстъпват с 1:2 на Байерн.

„Ако човек не е съдия или журналист, Моуриньо може да бъде много любезен. Аз не съм нито от едната, нито от другата група, така че се разбирам добре с него”, коментира Клоп преди сблъсъка със Специалния и Челси.

„Не сме близки приятели, но сме в добри отношения”, отвърна пък самият Моуриньо преди днешния сблъсък от 14:45 часа българско време.