Само 24 часа след убедителния си успех с 4:0 над Барселона в контролна среща Ливърпул показа друго лице и отстъпи с катастрофалното 0:4 на Майнц. Това беше завръщането на мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп в града и клуба, където се превърна в легенда като играч и треньор на Майнц.

Даниел Брозински, Джон Кордоба, Юнус Мали и Йощинори Муто бяха точни за германския тим. Ливърпул беше с тотално различен състав от този, който вчера разби Барса на „Уембли“. Клоп направи девет смени в отбора. Единствено Емре Джан и Адам Лалана останаха в състава от вчерашния мач.

Неприятният ден за „червените“ беше подплатен и от контузията на Марко Груич през първото полувреме. Това е втората травма, която сръбският халф получава през това лято. Майнц, който пък през тази седмица вече беше изиграл две контроли, направи две промени в отбора, който записа поражение с 0:2 от втородивизионния италиански Новара.

Попадение на Дани Ингс за мърсисайдци в края на двубоя беше отменено заради засада. Срещата припомни и предишния мач между Майнц и Ливърпул преди 10 години, когато германският тим, воден от Клоп, разби „червените“ на Рафаел Бенитес с 5:0.