Ливърпул официално обяви трансфера на досегашния капитан на отбора Джордан Хендерсън в Ал Етифак. Както вече стана ясно, "мърдисайдци" ще получат за 33-годишния халф 12 милиона паунда плюс бонуси.  

В Ал Етифак Хендерсън ще играе под наставленията на бившия капитан на Ливърпул Стивън Джерард, който наскоро беше назначен за треньор на отбора.

Aнглийският национал 12 години защитаваше цветовете на "мърсисайдци", с които спечели една шампионска титла на Англия, веднъж ФА Къп, по веднъж Шампионската лига и Суперкупата на Европа, както и световното клубно първенство. Хендерсън записа близо 500 мача с 33 гола за Ливърпул.

"Всички в клуба искат да изразят своите благодарности и признателност за всичко, което Джордан направи за нас през тези 12 години“, пише в официалното съобщение на клуба. 

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп също даде специално интервю, посветено на Хендерсън. 

ЧВ понеделник, когато пристигнахме обратно в Ливърпул, Хендо ни чакаше, за да се сбогува подобаващо с отбора и с треньорския щаб, така че това беше наистина хубав жест от негова страна. Знам, че това беше трудно решение за Хендо. Аз бях до него или с него през целия път. Тъжно и странно е за мен, защото той е единственият капитан, когото имах тук, в Ливърпул. Без никакво съмнение, ще ни липсва и като човек, и като играч, но това е футболът“, каза Клоп.

Ал Етифак също обяви трансфера. Договорът на Хендерсън с клуба, воден от Стивън Джерард, е за три сезона. 

Някои английски издания съобщиха, че халфът ще получава близо 700 000 паунда седмично или 36 милиона годишно и по този начин става най-високоплатеният английски футболист. Това е близо четири пъти повече, отколкото Хендерсън взимаше на „Анфийлд“.