Вече 10 години Мирослав Клозе е основна част от националния тим на Германия и не смята скоро да се отказва. 32-годишният нападател на Байерн (Мюнхен) се е прицелил в рекорда на легендата на немския футбол Герд Мюлер, който със своите 68 попадения води във вечната голмайсторска листа на Бундестима.

Утре вече от 21:00 часа Германия приема Казахстан в Кайзерслаутерн в квалификация от Група А за Евро 2012 в Полша и Украйна, а това е пореден шанс за Миро Клозе да се доближи още повече до рекорда на Герд Мюлер. Клозе ще играе за 107-и път с екипа на Бундестима в мача с Казахстан, а до момента е отбелязал 59 гола. Повече мачове за националния тим на Германия имат само сегашният селекционер на България Лотар Матеус (150 срещи) и Юрген Клинсман (108 срещи).

"Радвам се, че съм част от този отбор. Имам вече голям опит. Все още си спомням Мондиал 2010 в ЮАР. Там играехме красив офанзивен футбол. Утре ще търсим бърз гол, тогава може и да стане голям резултат", каза Клозе на пресконференция преди мача с Казахстан. Първото си попадение за Германия нападателят вкара още при дебюта си точно преди 10 години на 24 март 2001 година срещу Албания, като този мач също е игран в Кайзерслаутерн.

"Добре си го спомням този гол срещу Албания. Вкарах с глава, а после Карстен Янкер така ме потупа, че още ме боли гърба”, каза още Клозе. Независимо, че при треньора Луис ван Гаал в Байерн нападателят преживява трудни дни, в националния отбор той е водеща фигура и титуляр.

"Искам да остана в националния отбор колкото се може по-дълго. Ако съм здрав след Евро 2012, с удоволствие ще продължа. Световното първенство в Бразилия през 2014 година и голям стимул за мен", сподели Клозе за бъдещето си в Бундестима.

Относно това пък дали ще остане в Байерн, той заяви: "Това зависи и от новия треньор. Още не съм приключил с Байерн, въпреки че в момента съм резерва". /БЛИЦ