Германският национал Мирослав Клозе намекна, че може да напусне Байерн в края на сезона, когато изтича договора му с клуба, за да запази шансовете си за изява на Евро 2012.
 
32-годишният нападател вкара два от головете за победата с 3:0 над Турция в евроквалификация от Група “А” в петък. Клозе обяви, че иска да играе редовно, за да бъде във форма за европейското първенство, което ще се проведе в родната му Полша и Украйна.
 
Футболистът на Байерн има 57 гола в 104 мача за Германия и се доближи на 11 попадения до Герд Мюлер, който е рекордьор по отбелязани голове за националния отбор – 68 попадения в 62 мача между 1966 и 1974 г.
 
“Отворен съм към всякакви предложение: може да удължа договора си с Байерн, а може и да сменя отбора. Не е изключено да отида да играя за друг отбор в Бундеслигата”, заяви Клозе пред “Билд ам Замстаг”.
 
“За мен е важно да играя редовно и да бъда във форма за националния отбор. Само така ще имам шанс да се изявя и на Евро 2012, което е моята цел”, добави нападателят, който е носил екипите и на Кайзерслаутерн и Вердер.
 
Традицията в Байерн е преговорите с играчите, чиито договори изтичат в края на сезона, е да се провеждат през зимната пауза през януари./БЛИЦ