Голмайсторът на Бундестима и нападател на Лацио Мирослав Клозе обяви, че ще сложи край на кариерата си в националния тим след Мондиал 2014 в Бразилия.

"Ако нямам травми и показвам добри резултати, то след Световното първенство в Бразилия ще се откажа от националния отбор. Дали ще играя на клубно ниво по-нататък, зависи от здравето и физическото ми състояние", сподели 34-годишният нападател.

Клозе има 14 гола на световни първенства, което е с едно попадение по-малко от бразилеца Роналдо, който вече не се състезатва. Нападателят на Лацио е втори във вечната ранглиста за голмайстор на германския национален отбор с 64 попадения, като лидер е легендарният Герд Мюлер с 68 гола.

"Ако играя на това световно първенство, то моята цел ще бъде да подобря рекорда на Роналдо. Но първо трябва да се класираме за Мондиала - групата ни е доста трудна", предупреди Клозе.

Бундестимът е в една квалификационна група с Австрия, Швеция и Ирландия. Утре вечер от 21:45 часа българско време Германия ще играе приятелски мач с Аржентина във Франкфурт.