Нападателят на Лацио Мирослав Клозе пристигна контузен на лагера на националния отбор на Германия за Евро 2012 в Сардиния заедно със селекционера Йоахим Льов, предава ДПА.

Клозе беше подложен на медицински преглед заради травма на глезена. 33-годишният нападател получи контузията в петък по време на тренировка на Лацио и пропусна последния мач на тима за сезона срещу Интер (3:1) вчера. Преди това Клозе имаше мускулна травма на лявото бедро и бе извън терена около месец.

Клозе има 114 мача и 63 отбелязани гола за Бундестима. Той е един от тримата нападатели, които попаднаха в разширения състав от 27-ма играчи на Германия за Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна от 8 юни до 1 юли. Германия е в Група “B” заедно с Португалия, Холандия и Дания.

В момента 12 футболисти тренират с националния отбор на Германия. Осем играчи на Байерн начело с капитана Филип Лам, както и Месут Йозил и Сами Кедира от Реал (Мадрид) ще се присъединят към лагера на Бундестима по-късно заради ангажименти с клубните си отбори.

Съставът ще се събере изцяло на 25 май на втория лагер във Франция. Льов ще определи окончателния състав от 23-ма играчи на 29 май.