Победното попадение на Мирослав Клозе от Байерн (Мюнхен) срещу Фиорентина – 2:1 в първи 1/8-финален мач за Шампионската лига разбуни духовете след края на мача. Още по време на двубоя се видя, че Клозе бе поне над 1 метър в засада след подаването на Ивица Олич, но съдията Том Хенинг Йовребьо зачете попадението.

“Не съм гледал положението на повторение. За да бъда честен обаче ще кажа, че бях в засада при гола. Поне така мисля аз”, каза голмайсторът Клозе.

“Решенията на съдията са скандални, това е повече от скандал. Видях гола и съвсем спокойно ще кажа, че засадата е явна. Видя се от всички. Бях на трибуните заедно с Платини и Румениге и Платини ми каза: “Той е в засада поне метър и половина”, каза изпълнителният директор на Фиорентина Андреа дела Вале след края на мача.

“Играхме като равен с равен срещу Байерн, опитахме се да играем срещу 11 футболисти, в един момент останахме и в намален състав заради червения картон, но целта беше съперникът да вкара втори гол”, продължи шефът на “виолетовите”.

Реферът Том Хенинг Йовребьо си навлече гнева на феновете на Челси през пролетта на 2009 година, когато ръководи 1/2-финал реванш между Челси и Барселона. Норвежецът не отсъди 3 дузпи в полза на домакините от Лондон, а Барса стигна до 1:1 и с гол на чужд терен се класира на финала. По-късно арбитърът стана монах, за да изчисти греховете си./БЛИЦ