Вердер (Бремен) продължава да проявява сериозен интерес към българския национал Александър Тонев. Това потвърди мениджърът Николай Жейнов пред БЛИЦ.

В момента Тонев е под наем в шотландския шампион Селтик, който го взе до края на сезона с опция за закупуване от Астън Вила. От Вердер имаха интерес и преди почти две години и половина, като тогава юношата на ЦСКА предпочете да премине в английския клуб.

"Вердер отново се интересува от него, но на този етап още не се знае какво ще бъде развитието. Преди да подпише с Вила, аз ходил при Тонев, срещнахме се и му казах, че моята оферта за него е от Вердер. Той предпочете Астън Вила и му казах, че ще сбърка. Не ме послуша и се оказах прав. Тогава Вердер много го искаха, сега пак имат интерес към него", коментира Жейнов.

"Дали трансферът ще се осъществи - първо зависи какво е желанието на Вила, както и това на Сашо. Вердер има определен интерес към

него, но да се стигне до трансфера е съвсем друго", добави Жейнов, който коментира и суровото наказание на Тонев заради расизъм - "Познавам го от години, не мога да повярвам, че го наказват за подобно нещо. Сашо не е такова момче. Нещата са малко преувеличени, но за жалост законите са еднакви и са за това - да се спазват от всички. Не искам да определям дали е виновен или не."

Очаквайте обширно интервю с Николай Жейнов пред БЛИЦ