Клубът на българския нападател Светослав Тодоров - Ховерла, заплаши да бойкотира първенството на Украйна. Вице президентът Александър Шуфрич отправи открито писмо до ръководителите и отговорните лица в украинския футбол Анатолий Конков (президент на федерацията), Виталий Данаилов президент на Лигата), Пиерлуиджи Колина (ръководител на съдийската комисия), Константин Жеваго (президент на Ворскла) и Александър Денисов (директор на сектор ТВ излъчване).

В него, от името на клуба, Шуфрич изразява тотално разочарование от работата на реферите в конкретни мачове. Призивът е за коректно съдийство спрямо по-малките отбори. В допълнение Ховерла предупреждава за евентуален бойкот на мача с Ворскла, както и за оттеглянето на отбора от първенството.

Отборът на Тодоров, който подписа с клуба в края на лятото, е новак в елита.

Вчера Светльо и Ховерла загубиха с 1:2 от Волин, в чийто състав пък беше само Валентин Илиев. Петър Занев не попадна в групата поради травма. Българско дерби все пак имаше. Тодоров се появи на смяна в 57-ата, а три по-късно организира атаката по левия фланг, откоято Льо Талек наниза почетния гол за гостите. Илиев пък влезе на терена в 70-ата.