Бившият помощник-треньор на Луис ван Гаал в националния отбор на Холандия - Патрик Клуйверт, подкрепи мениджъра на Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" започнаха ужасяващо сезона, като спечелиха само един от първите си шест мача. Сред разочарованията бяха и загубата с 0:4 от МК Донс за купата на Лигата и поражението с 3:5 от Лестър във Висшата лига. Постепенно обаче тимът се стабилизира и вече е на четвърто място в класирането.

"Нужно е време за адаптация. Все пак Ван Гаал започна работа на новото място веднага след Световното. Последните два резултата показват позитивизъм. Ако това продължи, няма как той да не се прехвърли върху отбора. Мисля, че това е най-важното. Ето защо хората не трябва да се притесняват, че Манчестър Юнайтед не върви стабилно точно сега.

Сити и Челси, както и още няколко други отбора, разполагат със солидни състави. В момента те се справят добре, но пътят е много дълъг. И разбира се, че Юнайтед може да е шампион. Ще бъде трудно, но не е невъзможно", коментира бившият голмайстор на Барселона.