След страхотния минал сезон в Бундеслигата едва ли някой е вярвал, че Байерн ще продължи да чупи рекорд след рекорд, но и това се оказа напълно възможно след идването на Хосеп Гуардиола.

Под ръководството на наследника на Юп Хайнкес отборът на баварците стана още по-безмилостен и до края на настоящата кампания ще играе единствено за вечността, като ще се опита да подобри още девет рекорда.

Най-вероятно още тази вечер възпитаниците на Гуардиола ще се поздравят с шампионската титла при успех над Херта в Берлин.

Рекордите, които Байерн може да подобри още този сезон:


- Непобедим през целия сезон – в 51-годишната история на Бундеслигата това не е постигано от нито един отбор. Самите баварци губят по веднъж през сезоните 1985/86 и 1986/87, като куриозното е, че и в двата случая поражението е домакинско от Байер (Леверкузен). Това препятствие вече е преодоляно след успеха с 2:1 над „аспирините” на „Алианц Арена” този сезон.

- Най-висок точков актив за всички времена – 91 от 102 възможни точки спечели Байерн през миналия сезон. Ако баварците спечелят оставащите си 8 мача до края на сезона, ще стигнат умопомрачителните 98 точки.

- Без поражение в домакинските мачове за цял сезон
– 17 домакинства, 17 победи? Това също ще бъде нещо ново. Шалке (1971/72), Байерн (1972/73), както и Волфсбург (2008/09) спечелиха 16 от всичките си 17 домакинства. Досега Байерн спечели 13-те си домакинства от настоящата кампания и му остават още 4 домакинства.

- Най-малко допуснати голове
– в началото на сезона защитата под ръководството на Хосеп Гуардиола изглеждаше доста колеблива, но с течение на времето това се промени. През миналия сезон Байерн допусна 18 попадения, но този рекорд може да бъде подобрен, след като баварците са инкасирали само 12 гола през тази кампания.

- Най-много срещи без допуснат гол – вече 15 пъти този сезон Мануел Нойер (и Том Щарке в Хановер) не допуснаха попадение във вратата на Байерн. Необходими са още 6 „чисти мрежи” за подобряване на постижението от миналия сезон.

- Най-много победи в рамките на един сезон – тук също може да бъде подобрен рекордът от преди година, когато Байерн завърши кампанията с 29 успеха. Още 5 победи в оставащите 8 кръга и отборът на Хосеп Гуардиола ще е подобрил и това постижение.

- Най-голяма разлика с втория в класирането – през миналия сезон Байерн завърши на 25 точки пред Борусия (Дортмунд), а в момента води с 23 точки пак на вестлафлци. За да бъде подобрен и този рекорд, конкуренцията на баварците също трябва да помага с издънки.

- Най-много отбелязани голове
– това може да се окаже трудна задача. През миналата година Байерн вкара 104 гола и подобри с 3 попадения рекорда си от сезон 1971/72. Към този момент баварците имат нужда от още 25 гола, за да подобрят постижението си от миналия сезон или иначе казано да вкарват по 3,125 гола средно на мач в оставащите осем кръга.

- Най-ранен шампион
– на 6 април 2013 година Байерн спечели последната си титла в 28-ия кръг на Бундеслигата. Тази година това може да стане в 27-ия кръг още тази вечер в Берлин при успех над Херта. Никога преди това шампионът на Германия не е ставал известен през месец март.

- Най-много поредни срещи с най-малко 2 отбелязани гола
– този рекорд баварците вече подобриха, но може да го изградят още повече. Дортмунд направи това 14 пъти между 29 август и 1 декември 1995 година, а Байерн вече има 18 такива срещи зад гърба си. Новият рекорд бе поставен при разгромната домакинска победа над Шалке 04 (5:1) в началото на март.