Предстоящото световно първенство по футбол в Бразилия ще бъде сцена за изява не само на доказалите качествата си футболисти, но и на млади таланти, които тепърва ще бъдат забелязани от големите грандове. Немското списание Sport Bild посочва имената на 20 таланти, за които футболните специалисти и фенове трябва да внимават по време на срещите от 12 юни до 13 юли в страната на кафето.

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън например смята да направи пробив на Мондиал 2014 в Бразилия с млади футболисти. Най-сериозно впечатление прави решението на специалиста да заложи на 18-годишния Люк Шоу вместо на опитния ляв бранител Ашли Коул. Критиците виждат рискове в това да налагаш юноша на мястото опитен защитник, но безспорното Шоу е смятан за един от най-обещаващите футболисти на своята страна, а големите грандове вече искат младия бранител на Саутхемптън. Ако той направи фурор с изявите си на Световното, трансферната му цена, която в момента е 13 милиона евро, без съмнение ще се повиши.

Същото важи и за Матео Квачич, който според transfermarkt.de струва поне 15 милиона евро и на 20 години играе ключова роля в халфовата линия както на клубния си тим Интер, така и на националния отбор на Хърватия. Той ще може да докаже качествата си още в първия мач на Световното срещу домакина Бразилия на 12 юни.

Sport Bild предлага да съсредоточим вниманието си към тези 20 таланти:

Люк Шоу (Англия) – считан за наследник на Ашли Коул отляво на отбраната на „трите лъва. 18-годишният талант е атлетичен, бърз и много техничен.

Матео Ковачич (Хърватия)
– едва на 20 години той вече е основен футболист на „шахматистите”. Халфът на Интер блести с техническите си възможности и своя поглед върху играта.

Хамес Родригес (Колумбия) – надеждите на Колумбия в халфовата линия са свързани с 22-годишния футболист на Монако. Той е считан за един от най-големите таланти на Южна Америка. Много техничен плеймейкър.

Матиа Де Шилио (Италия) – 21-годишният бранител на Милан може да играя както отляво, така и отдясно на отбраната. Много силен е в играта с глава и е известен с добрите си центрирания.

Мемфис Депай (Холандия) – наричан е детето чудо на ПСВ Айндховен. 20-годишният бързи и техничен нападател вкара 12 гола и подаде за още 8 попадения на „филипсите” през изминалия сезон.

Ахмед Муса (Нигерия) – 21-годишният футболист на ЦСКА (Москва) е универсален за всяка позиция в атака. Блести с бързината си и трудно може да бъде спрян.

Серж Аурие (Кот д’Ивоар) – 21-годишният външен защитник вече е събудил интереса на грандове като Арсенал. Младият бранител е силен в единоборствата и има добър поглед върху играта.

Хосе Мария Хименес (Уругвай) – все още не може да се наложи в клубния си тим Атлетико (Мадрид). 19-годишният централен защитник е сред най-силните играчи на „урусите” при единоборствата и на Световното ще покаже на какво е способен.

Аднан Янузай (Белгия) – след дълго колебание за коя страна да играе 19-годишният халф избра Белгия. Той блесна с изявите си в Манчестър Юнайтед, разполага със страхотен удар и невероятно чувство за притежание на топката.

Пол Погба (Франция) – най-големият талант на Франция. 21-годишният дефанзивен халф на Ювентус е много силен дрибльор и разочарова съперниците си със силни далечни шутове. Искан е от редица топ клубове като Реал (Мадрид) и ПСЖ.

Коке (Испания)
– считан е за изгряващата звезда на актуалния световен и европейски шампион. 22-годишният халф на Атлетико (Мадрид) изведе младежкия национален отбор на Ла Фурия до европейската титла миналата година и не е изненада, че също е желан от редица топ клубове на Стария континент.

Джоел Кембъл (Коста Рика) – стана шампион на Гърция с Олимпиакос, вкарвайки 8 гола и подавайки за още 12 попадения. 21-годишното дясно крило иска да се докаже и на Световното със своята бързина и точни центрирания.

Рос Баркли (Англия) – само на 20 години той вече е звезда в средната линия на Евертън. Изключителен подавач и много силен в единоборствата и играта с глава.

Ерик Дурм (Германия) – изненадата на сезона в Борусия (Дортмунд) попадна в състава на Йоахим Льов. 22-годишният ляв бранител е много бърз и може да бъде титуляр за Бундестима в Бразилия.

Рахийм Стърлинг (Англия)
– един от най-впечатляващите таланти на „трите лъва”. 19-годишният футболист, роден в Ямайка, впечатлява с изявите си за Ливърпул и прекрасната си техника.

Винсент Абубакар (Камерун) – нападателят на Лориен направи фурор във френската Лига 1 с 16 гола през изминалия сезон. 22-годишният голмайстор е много динамичен, дриблира страхотно и шутира еднакво силно и с двата крака.

Торган Азар (Белгия) – по-малкият брат на Еден Азар от Челси е също много талантлив. 21-годишният халф на Зулте-Варегем вкара 9 гола и подаде за още 14 попадения в белгийското първенство през миналия сезон.

Сафир Тайдер (Алжир) – ключовият играч в средната линия на „пустинните лисици”. Футболистът на Интер е страхотен плеймейкър.

Рикардо Родригес (Швейцария) – един от най-добрите външи защитници в германската Бундеслига с екипа на Волфсбург. Много добър изпълнител на статични положения и Реал (Мадрид) дори вече се интересува от него.

Хеунг-Мин Сон (Южна Корея) – доказал вече невероятния си усет към гола с екипа на Байер (Леверкузен), а преди това и в Хамбургер. 21-годишният нападател иска да бъде и сред звездите на световното първенство в Бразилия.