Бившият президент на Вихрен (Сандански) и Локомотив (Пловдив) Константин Динев е надеждата за спасението на гръцкия Пансерайкос от тежкото финансово положение.

Според “ЕПА Серес” 43-годишният българин е направи предложение да купи акциите на клуба от собственика Петру Теодоридис, който в момента се грижи повече за разклатеното си здраве, отколкото за тима от Серес.

Информации, че Коко Динев иска да вземе гръцкия отбор се появиха още през миналото лято, след като той се оттегли от Локомотив (Пловдив). В Гърция обаче твърдят, че тогава българинът е искал само да спонсорира Пансерайкос.

Сега обаче бизнесменът е направил оферта за акциите на клуба и дори е поставил краен срок за отговор, който обаче не се упоменава. В Пансерайкос има и български футболист - Йордан Тодоров, който беше част от състава на "смърфовете", докато шеф им беше именно Коко Динев. Вратата на гърците пък пази друг познайник на боса - Флориан Лучини. Корсиканецът беше с Динев във Вихрен, а след това и на "Лаута", като сега двамата могат да се съберат и в Гърция.

Пансерайкос в момента е четвърти в гръцката втора дивизия с 49 точки, на 6 от лидера Аполон (Смирна). Вторият Ерготелис има 53, а Олимпиакос (Волос) е с 52. Първите три отбора се класират директно в елита, докато следващите четири играят плейоф.