Кристиано Роналдо получи наградата за "Футболист на века" за периода 2001-2020 г. на „Globe Soccer Awards” в Дубай.

Анкетата се организира от фирмата на личния му агент Жорже Мендеш. Именно поради тази причина никак не е изненадващо, че той е грабнал приза.

Той бе номиниран за наградата заедно с Лионел Меси, Роналдиньо и Мохамед Салах. 

"Трябва да бъда честен. За мен да играя на празен стадион е скучно. Уважаваме протоколите. Здравето е най-важното нещо, разбира се, но не ми харесва. Правя го, защото обичам футбола. Играя за семейството си, децата ми, приятелите ми, феновете. Но е толкова странно да играеш без фенове. Харесва ми, когато хората ме освиркват. Когато докосна топката и се чува: "Буууу". Когато ходя в други страни и те харесват други играчи повече от мен, го правят. Това ме мотивира.

Надявам се, че през 2021 г. правилата ще се променят и ще видим стадиони, пълни с феновете, защото няма страст без тях", заяви португалската звезда.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Реал (Мадрид) бе избран за Отбор на века, докато Хосеп Гуардиола получи приза за Треньор на столетието. Мениджърът на Манчестър Сити спечели в конкуренцията на Алекс Фъргюсън, Жозе Моуриньо и Зинедин Зидан. Жорже Мендеш, агентът на Роналдо, пък взе подобна награда в своята сфера. 

Байерн, Роберт Левандовски и Ханзи Флик бяха удостоени със заслужено признание за постиженията си през последната година. 

Жерард Пике и Икер Касийяс също грабнаха индивидуални награди.