Кьолн се завърна в Първа Бундеслига. “Козлите” си осигури предсрочна промоция за елита, след като в мач от 31-ия кръг победиха Бохум с 3:1.

Гостите поведоха в 42-ата минута за ужас на 30 000 фенове по трибуните на "Райн Енерги Щадион". Разписа се Дани Ладза. В 50-ата минута Марсел Ризе изравни, а в 60-ата Бохум остана с 10 души на терена. Изгонен беше защитникът Йонас Аскуистапаче, който извърши нарушение в наказателното си поле. Съдията посочи “бялата точка”- дузпа. Патрик Хелмес я реализира и направи обрата пълен – 2:1. Нигериецът Антъни Южа фиксира крайното 3:1 за Кьолн. “Козлите” изпаднаха от елита през 2011 година, а в миналогодишната кампания финишираха едва пети.

Кьолн е лидер с 64 точки, Гройтер Фюрт е втори с 54 т., а екстимът на нашия треньор Павел Дочев – Падерборн, е с 53 т. в своя актив. Първите два отбора в крайното класиране печелят директна промоция, а третият отива на бараж в два мача срещу 16-ия в Първа Бундеслига. Зад Падерборн с шансове са още Кайзерслаутерн, Карлсруе и Санкт Паули.