Бранителят на Манчестър Сити Коло Туре заяви, че той и съотборниците му мога да спасят мениджъра Роберто Манчини от уволнение, ако спечелят трофея от турнира ФА Къп този сезон.

В момента "гражданите" са на цели 12 точки зад лидера Манчестър Юнайтед и на практика нямат шансове за защита на титлата. Те обаче се класираха за 1/4-финалите на надпреварата за Купата на Англия, след като през уикенда елиминираха втородивизионния Лийдс с 4:0. В спор за място на 1/2-финалите Сити ще приеме друг тим от Чемпиъншип Барнзли, който отстрани Милтън Кийнс Донс с 3:1 като гост.

„За нас играчите е много важно да спечелим трофей, защото така ще осигурим оставането на мениджъра. Трябва да завоюваме титла дори и заради нас самите, защото не бихме искали да приключим сезона без нито едно отличие", коментира Коло Туре пред „Скай Спортс”.

"В момента Сити минава през труден период. За отбор като Манчестър Сити е трудно да приключи сезона без отличие. За нас ФА Къп е наистина много важен турнир, както и Висшата лига. Трудно е, но все пак мисля, че сезонът не е приключил. Нямаме намерение да се предаваме. Ще се постараем да поставим Манчестър Юнайтед под напрежение до самия край на шампионата", допълни националът на Кот д’Ивоар.