Капитанът на Нюкасъл Фабрисио Колочини се извини на феновете заради слабата форма на „срваките”, които дори са замесени в битката за оцеляване във Висшата лига, имайки аванс само от 2 точки пред зоната на изпадащите.

"От името на отбора искам да се извиня на феновете ни за момента, през които преминаваме. Излишно е да казвам, че няма нищо умишлено. Времето, което ни остава, за да обърнем нещата в наша полза не е много, но ще се опитаме да се поучим от грешките си, за да не ги допускаме отново. За нас това положение е толкова болезнено, колкото и за вас. Ние излизаме на терена във всяка среща с желанието за победа и с намерението да защитаваме цветовете на клуба, на хилядите ни почитатели, на целия град", написа Колочини в отворено писмо до привържениците на клуба.

"Играчите и спортно-техническото ръководство се обединихме, за да оставим в миналото всичките проблеми и различия да се концентрираме изцяло върху оставащите ни три "финала". Искаме да призовем феновете ни за подкрепа, защото най-важният в този момент е футболен клуб Нюкасъл", пише още 33-годишният аржентинец.

В следващия кръг Нюкасъл приема Уест Бромич в събота, а след това му предстоят гостувания на КПР и Уест Хям в Лондон до края на сезона.